Caesarsalade met kalkoenspiesjes, krokante ham en oude kaas
bereiding
-
1
Pel de sjalot en snipper ze heel fijn. Verwijder de harde nerf van de kool en snij de kool in heel fijne stukjes. Spoel de Romeinse sla en hak ze ook heel fijn. Hak de sprietjes bieslook fijn. Hussel de groenten onder elkaar.
-
2
Bak de plakjes ham krokant in de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij de kalkoenhaasjes in reepjes. Prik de reepjes op spiesjes en kruid ze met kippenkruiden, peper en zout. Bak de ¬kalkoenspiesjes in een scheutje olijfolie goudbruin en krokant.
-
3
Maak de dressing. Pel en pers de knoflook. Meng alle ingrediënten en mix ze fijn in de ¬blender. Kruid de dressing met peper. 4 Serveer de boerenkoolsalade met de krokante ham, de spiesjes en de dressing. Werk ze af met plakjes oude kaas.