Crostata met blauwe bessen
bereiding
-
1
Klop de boter in de keukenrobot of met een garde los met de suiker, de citroenschil en het zout.
-
2
Voeg het ei en de eidooiers toe en meng goed door. Voeg als laatste de patisseriebloem en het bakpoeder toe en kneed tot een mooi homogeen deeg.
-
3
Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 1 uur opstijven in de koelkast.
-
4
Vet een taartvorm met losse bodem en gekartelde rand van 24 cm diameter in en bestuif hem met bloem. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Rol het op met een deegrol en rol het weer uit over de bakvorm. Duw het goed naar de bodem en rol erover met een deegrol om het overtollige deeg te verwijderen. Kneed het overtollige deeg samen en leg het weer in de koelkast.
-
5
Roer de blauwebessenconfituur in een mengkom even los met een spatel. Verdeel de confituur mooi gelijkmatig over de taartbodem. Blijf wel een beetje weg van de rand.
-
6
Neem het restje deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Snij er met behulp van een gekarteld wielmesje of een gewoon scherp mes repen van ongeveer 1 cm breed van. Verdeel de repen over de taart, eerst verticaal, dan horizontaal, en duw de randen mooi aan. Verwarm de oven voor op 180°C en zet de crostata ondertussen in de koelkast.
-
7
Bak de taart zo’n 35 à 40 minuten in de oven. Laat ze nadien afkoelen en werk ze eventueel af met wat poedersuiker.