Recept

Pane di Pasqua

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze Italiaanse paasbroodjes vind je in Italië op elk paasfeest. Serveer ze met de wittebonendip.

bereiding
  1. 1

    Meng de gist met het lauwe water in een grote mengkom. Laat het mengsel enkele minuten staan.

  2. 2

    Voeg er de zelfrijzende bloem, het zout en de olijfolie bij en kneed tot een gladde deegbol.

  3. 3

    Vet een kom in met olijfolie, leg hier de deegbol in en draai even rond zodat alle randen mooi bedekt zijn met olie. Bedek de kom met vershoudfolie en laat het deeg 1 uur rijzen.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Duw de lucht uit het deeg en verdeel het in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een lange worst en snij elke deegworst in twee. Vlecht ze en maak de uiteinden aan elkaar vast zodat je mooie nestjes krijgt.

  5. 5

    Klop 1 ei los met de melk en bestrijk er de paasbroodjes mee. Bestrooi ze met wat sesamzaad. Zet de 4 eieren in de nestjes. Bak de broodjes zo’n 20 minuten in de oven. Dan zijn de eieren gekookt en de broodjes goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pane di Pasqua

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!