Recept

Citroen-ricottacheesecake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op een Italiaans paasfeest zijn ricotta en citroen niet weg te denken. Ze worden verwerkt in hapjes, hartige pannenkoeken én kaastaart. Deze fris­zure en romige combinatie is een echte lentetopper.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter met een garde los met de suiker. Meng er de ricotta onder.

  2. 2

    Rasp de schil van 2 citroenen en pers er het sap uit. Voeg de citroenschil en het citroensap toe aan het beslag.

  3. 3

    Splits de eieren. Voeg de eidooiers toe aan het ricottabeslag en roer om. Voeg ook de zelfrijzende bloem toe.

  4. 4

    Klop de eiwitten op. Spatel de eiwitten voorzichtig onder het beslag.

  5. 5

    Vet een springvorm van 22 cm diameter in met wat boter en bestuif hem met bloem. Giet er het beslag in en bak de citroen-­ricottacheesecake 20 minuten in de oven.

  6. 6

    Laat de citroen-ricottacheese-cake afkoelen en snij de resterende citroen in dunne schijfjes. Schik ze op de taart. Rooster de amandelschilfers in een pannetje zonder vetstof en strooi ze over de taart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroen-ricottacheesecake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!