Citroen-ricottacheesecake
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter met een garde los met de suiker. Meng er de ricotta onder.
-
2
Rasp de schil van 2 citroenen en pers er het sap uit. Voeg de citroenschil en het citroensap toe aan het beslag.
-
3
Splits de eieren. Voeg de eidooiers toe aan het ricottabeslag en roer om. Voeg ook de zelfrijzende bloem toe.
-
4
Klop de eiwitten op. Spatel de eiwitten voorzichtig onder het beslag.
-
5
Vet een springvorm van 22 cm diameter in met wat boter en bestuif hem met bloem. Giet er het beslag in en bak de citroen-ricottacheesecake 20 minuten in de oven.
-
6
Laat de citroen-ricottacheese-cake afkoelen en snij de resterende citroen in dunne schijfjes. Schik ze op de taart. Rooster de amandelschilfers in een pannetje zonder vetstof en strooi ze over de taart.