Poké bowl met teriyaki kip
bereiding
bereiding
-
1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie en de koriander fijn.
-
2
Maak een vinaigrette. Meng de witte wijnazijn, de peterselie en koriander onder de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Roer de helft van de vinaigrette door de rijst.
-
3
Blancheer de edamameboontjes 2 minuten in kokend gezouten water. Laat goed uitlekken. Spoel de kerstomaten en snij ze in kwartjes. Snij het vruchtvlees van de avocado in plakjes en bedruppel met het sap van een ½ limoen. Snij de rest van de limoen in 4 stukjes.
-
4
Snij de kipfilet in repen. Bak de repen in de sesamolie goudbruin. Voeg de sojasaus en teriyakisaus toe en roerbak tot de kip krokant gebakken is. Strooi er tot slot de sesamzaadjes over.
-
5
Maak de poké bowl. Lepel aan 1 kant wat van de rijst, leg daarnaast de maïs, geraspte wortel, tomaatjes, edamameboontjes en avocado. Leg er de kippenreepjes bovenop. Werk af met de extra koriander. Serveer met de rest van de vinaigrette en stukjes limoen.