Kip cordon blue met groenteprimeurs
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kipfilets open. Snij de mozzarella in 8 dunne plakjes. Kruid de kip met peper en zout. Leg op elke opengevouwen kipfilet wat basilicum, 2 plakjes mozzarella en een gevouwen plakje prosciutto. Vouw dicht en steek vast met houten prikkers of bind vast met keukentouw. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 30 minuten in de oven.
-
2
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Maak de asperges schoon. Verwijder het harde stuk onderaan en snij ze in stukken van ongeveer 4 cm. Blancheer de stukken samen met de peultjes en erwtjes ongeveer 4 minuten in kokend gezouten water. Laat uitlekken.
-
3
Snipper de sjalot en snij de knoflook fijn. Fruit aan in olijfolie. Voeg de geblancheerde groenten toe en roerbak 2 minuten. Voeg de mascarpone en witte wijn toe en kruid met peper en zout. Roer er de uitgelekte pasta en de gesnipperde munt onder.
-
4
Haal de kip uit de oven, laat 3 minuten rusten onder aluminiumfolie en snij dan in plakken. Serveer de kip met de romige groentepasta, wat rucola en stokbrood.