Arancini al ragù
bereiding
-
1
Maak eerst de risotto. Pel de ui en snipper hem fijn. Verhit de olie in een pan en stoof de ui 2 minuten. Voeg er de rijst aan toe bak de rijst licht glazig. Blus met de wijn en laat de wijn verdampen. Giet beetje bij beetje al roerend de bouillon bij de rijst tot de bouillon op is en de rijst gaar is. Haal de risotto van het vuur en roer er de parmezaan onder. Kruid de risotto met peper en zout en laat hem afkoelen.
-
2
Zet 3 kommetjes klaar: eentje met bloem, eentje met de losgeklopte eieren en eentje met de panko. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
-
3
Rol in je handpalm 6 balletjes van de risotto en duw er een gaatje in. Stop er wat mozzarella in en schep er 1 koffielepel ragù bij. Maak de balletjes weer dicht. Wentel ze eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko.
-
4
Bak de balletjes 8 minuten in een hoge pan met hittebestendige olie of in de airfryer.