Recept

Pinsa primavera met ansjovis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie gaat aan de slag met de Italiaanse keuken: “Pinsa’s zijn ovale pizza’s op basis van zuurdesemdeeg. Je koopt de bodems kant-en-klaar in de supermarkt. Voeg niet te veel zout meer toe, de pesto en ansjovis zijn al zout genoeg”.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de knoflook. Stoof de knoflook en de spinazie aan in een pan met olijfolie, kruid ze met peper, zout en nootmuskaat. Schep ze uit de pan en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Duw er met de bolle kant van een lepel al het vocht uit.

  2. 2

    Laat de ansjovis en de artisjokharten uitlekken. Halveer de artisjokhartjes. Bestrijk de pinsabodems met een laagje pesto en schep er de spinazie in hoopjes op. Werk ze af met de gehalveerde artisjokhartjes en ansjovisfilets. Scheur de mozzarella in stukken en beleg er de pinsa’s mee. Kruid de pinsa’s met de oregano en bak ze 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Werk de pinsa’s af met een beetje (pikante) olijfolie en de extra spinazie. Snij ze in stukken en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pinsa primavera met ansjovis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!