Recept

Pinsa met vijgen, buffel­mozzarella en ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een kant-en-klare bodem... belegd met zoveel lekkers!

De pinsa – superpopulair in de Italiaanse hoofdstad Rome – is het ovale zusje van de pizza en erg hip. Het deeg wordt gemaakt van verschillende soorten bloem, wordt iets ovaler uitgerold en houdt het midden tussen brooddeeg en pizzadeeg. Je kunt de bodems sinds kort ook kant-en-klaar kopen. Omdat het deeg gedeeltelijk gemaakt wordt van soja- en rijstbloem, zouden pinsa’s beter verteerbaar zijn voor mensen die gevoelig zijn aan gluten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C. Bestrijk de pinsa met de pizzasaus. Rasp er de pecorino over. Bak de pinsa 6 à 8 minuten in de oven.

  2. 2

    Snij intussen de vijgen in plakjes. Haal de pinsa uit de oven en beleg hem met de vijgen, vlokjes mozzarella, stukjes prosciutto en het basilicum. Besprenkel de pinsa met olijfolie en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pinsa met vijgen, buffel­mozzarella en ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!