Ovenschotel met bloemkool, zalm en chorizokorst
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 195°C. Snij de roosjes van de bloemkool en kook ze zacht in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze uitlekken. Kook de pasta beetgaar, giet hem af en laat hem goed uitlekken.
-
2
Smelt de boter, voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut. Voeg geleidelijk aan de bouillon en de melk toe en blijf steeds roeren met een garde. Laat de saus indikken tot een gladde bechamelsaus. Kruid ze met nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Verdeel de zalm in 4 stukken van ongeveer 125 gram. Doe de chorizo, het oud brood en de parmezaan in een blender en hak ze fijn.
-
4
Schep de gekookte pasta en de bloemkoolroosjes in een ovenschotel en overgiet ze met de saus. Verdeel er de stukken zalm over. Besprenkel de zalm met olijfolie en kruid hem met peper en zout. Strooi er de chorizomix over, besprenkel met olijfolie en bak de schotel 20 minuten in de oven.