Zalmspiesje met rodebiet-wortelsalade en mieriks-wortelmayo
bereiding
-
1
Schil de bietjes en de wortelen en rasp ze fijn. Pel de rode ui en snij hem in heel fijne reepjes. Snipper de bieslook fijn. Rasp de schil van de limoen en pers er het sap uit. Meng de rode biet, de wortel, de rode ui en de bieslook met een beetje limoenschil, 2 eetlepels limoensap, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.
-
2
Meng de mierikswortelpasta met de mayonaise.
-
3
Snij de zalm in blokjes van 3 centimeter. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met de gedroogde tijm, peper en zout. Prik ze op spiesjes. Gril de spiesjes op een hete grill of in een hete pan.
-
4
Warm de naanbroden in een pan of oven kort op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de spiesjes met de salade en besprenkel ze met de mierikswortelmayonaise. Geef er de naanbroodjes bij.