Recept

Lauwe noedelsalade met gewokte asperges, scampi’s en sojadressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit gerecht is ook lekker met gebakken kipblokjes of gebakken gemarineerde tofoe in plaats van scampi's.

bereiding
  1. 1

    Ontdooi de scampi’s onder stromend water. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg de laatste minuut de edamameboontjes toe. Giet de noedels en de edamameboontjes af, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken.

  2. 2

    Spoel de asperges, verwijder de harde uiteindes en snij ze in stukjes. Wok ze kort in een pan met 2 eetlepels sesamolie. Voeg dan de scampi’s toe, kruid ze met peper en zout en bak ze 1 à 2 minuten per kant.

  3. 3

    Pers het sap uit 2 limoenen. Meng de rest van de sesamolie met de sojasaus, de honing, de vissaus, het limoensap en de chilivlokken. Voeg een scheutje water toe en meng tot een gladde dressing.

  4. 4

    Meng de dressing met de noedels en de boontjes en voeg ook de gewokte asperges en de scampi’s toe.

  5. 5

    Schep de noedelsalade in de kommetjes. Snij de overige 2 limoenen in partjes en schik ze erbij. Werk af met de sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lauwe noedelsalade met gewokte asperges, scampi’s en sojadressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!