Recept

Carrot cake-muffins

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra lekker: werk de muffins eventueel af met nog wat geraspte wortel.

Tip: kies voor een stevige Griekse yoghurt, anders loopt hij van de muffins.

In de airfryer is dit gerecht 5 à 10 minuten sneller klaar dan in de oven. Bovendien drogen de muffins in de airfryer minder uit. Dat is belangrijk omdat in dit recept geen vetstof zit.

bereiding
  1. 1

    Doe de volkorenbloem, de speltbloem, het bakpoeder, 2 koffielepels kaneelpoeder en de rietsuiker in een mengkom.

  2. 2

    Schil de wortelen, rasp ze fijn en voeg ze toe aan de mengkom. Pel en plet de banaan en meng ze onder het beslag. Klop het ei los en voeg het toe aan het beslag. Meng goed tot je een mooi homogeen beslag hebt.

  3. 3

    Vul papieren muffinvormpjes met het beslag en bak de muffins 18 minuten in de airfryer op 180°C.

  4. 4

    Haal de carrot cake-muffins uit de airfryer en laat ze afkoelen. Meng de Griekse yoghurt met ½ koffielepel kaneel-poeder en de honing. Lepel wat yoghurtglazuur over de afgekoelde muffins en werk ze af met de pompoenpitten en de rest van het kaneelpoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Carrot cake-muffins

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!