Groene minestrone met verse kruiden
bereiding
-
1
Leg de kippenbouten in een kookpot en overgiet ze met 1 liter water. Voeg de soepgroenten en een snuifje zout toe en breng het geheel aan de kook. Zet zodra het water kookt, het vuur zachter en laat nog 25 minuten garen. Haal de kippenbouten uit de bouillon en pluk het vlees eraf. Zeef de bouillon.
-
2
Pel en snipper de ui. Maak het preiwit schoon en snij het in fijne ringen. Stoof de ui en de prei aan in wat olijfolie. Voeg de erwtjes toe en roerbak even verder. Giet er de gezeefde kippenbouillon over en laat nog 20 minuten verder garen.
-
3
Hak de groene kruiden fijner. Snij de peultjes in de lengte in twee. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen. Voeg de peultjes en de lente-uitjes toe aan de soep en laat nog 5 minuten garen tot de peultjes beetgaar zijn. Breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg de groene kruiden toe, maar hou wat apart voor de afwerking.
-
4
Verdeel de soep over de borden en werk ze af met het kippenvlees en de apart gehouden groene kruiden.