Recept

Gegrilde zwaardvis met fijne boontjes en salsa verde

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook met stukjes vis kun je een lekker hapje in elkaar steken. Zwaardvis is dankzij zijn stevige visvlees ideaal om te grillen, maar je kunt ook kiezen voor een andere vis zoals zalm, tonijn of een witte vis met vaste structuur zoals zeeduivel.

bereiding
  1. 1

    Maak de boontjes schoon en blancheer ze in lichtgezouten water.

  2. 2

    Maak de salsa verde. Pel de knoflook. Hak de peterselie, de munt, het basilicum, de kappertjes en de knoflook grof en doe ze in een kleine blender. Voeg de mosterd en het citroensap toe en kruid met peper en zout. Schenk er in een straaltje olijfolie bij en mix tot een smeuïge massa.

  3. 3

    Wrijf de stukjes zwaardvis in met olijfolie en bak ze kort aan beide kanten in een grillpan. Kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Snij de citroen in partjes. Leg de stukjes zwaardvis op bordjes en lepel er wat van de boontjes en salsa verde bij. Werk de bordjes af met een partje citroen en de kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde zwaardvis met fijne boontjes en salsa verde

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!