Recept

Piadina met rode pesto, prosciutto en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Graag wat meer pit in je hapje? Werk de piadina af met pikante olijfolie en geplette roze peper.

Tip: je kunt ook kant-en-klare piadine kopen in de supermarkt, supersnel!

bereiding
  1. 1

    Maak de piadina. Zeef de bloem in een grote kom. Voeg het bakpoeder en het zout toe en meng goed. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg de olijfolie toe. Meng langzaam en voeg geleidelijk de melk toe tot je een samenhangend deeg hebt. Kneed het deeg 8 à 10 minuten op een licht met bloem bestoven oppervlak, of tot het glad en elastisch is. Verdeel het deeg in 8 gelijke balletjes en rol elk balletje uit tot een dunne cirkel van ongeveer 20 cm diameter.

  2. 2

    Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur. Bak elke piadina 2 à 3 minuten aan elke kant, of tot er luchtbellen beginnen te verschijnen en de piadina goudbruin is. Herhaal met de rest van het deeg.

  3. 3

    Bestrijk elke piadina met rode pesto, leg er wat stukjes mozzarella op en verdeel er de prosciutto over. Werk ze af met een handvol rucola en druppel er wat olijfolie over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Piadina met rode pesto, prosciutto en mozzarella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!