Recept

Burrata met rucola, tomatenpesto en prosciutto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen feest zonder dit heerlijke aperohapje.

Chef repo Els zet vakantiegevoel op de feesttafel: “Deze hapjes zijn superlekker én door de frisse kleuren een streling voor het oog. Bovendien zijn ze ook nog eens klaar in een wip.”

bereiding
  1. 1

    Maak de pesto. Pel de knoflook. Doe het basilicum, de zongedroogde tomaten, de geraspte parmezaan, de knoflook en de pijnboompitten in een blender en mix fijn. Giet er tijdens het mixen beetje bij beetje de olijfolie bij tot je een smeuïge pesto hebt. Kruid de pesto met peper en zout.

  2. 2

    Bak de prosciutto in een droge koekenpan krokant. Breek de plakjes dan in stukjes. Snij de burrata in 4 stukken.

  3. 3

    Verdeel de rucola over 4 kommetjes. Leg er een stukje burrata op en kruid de kaas met peper en zout. Schep er een lepeltje pesto bovenop. Werk het hapje af met een stukje prosciutto en wat pijnboompitjes en druppel er nog wat extra olijfolie over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Burrata met rucola, tomatenpesto en prosciutto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!