Wellington rolls
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Spoel en droog de spinazie. Fruit de sjalot in wat boter in een pannetje. Voeg de spinazie toe en laat ze slinken. Kruid de spinazie met peper en zout. Laat ze uitlekken in een vergiet.
-
2
Snij de steak tot 2 langere balkjes van ongeveer 3 cm dikte. Schroei de steak langs alle kanten kort dicht in boter en kruid hem met peper en zout. Laat hem even rusten onder aluminiumfolie.
-
3
Rol het bladerdeeg uit. Leg in het midden een strook spinazie van 3 cm. Leg hierop de stukken steak. Rol het bladerdeeg op, mooi rondom de steak en de spinazie. Bestrijk de randen en de bovenkant met de losgeklopte eidooier en bestrooi ze met de sesamzaadjes.
-
4
Leg de rol op een met bakpapier beklede bakplaat en bak hem 12 minuten in de oven, tot het bladerdeeg mooi gebakken is. Laat hem even afkoelen. Snij de rol in dikke plakken en serveer ze met de rucola.