Recept

Zuurdesempizza met venkel, ricotta en venkelworst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zuurdesempizzadeeg is dubbel zo duur als gewoon pizzadeeg, maar het is ook veel rijker van smaak én beter verteerbaar.

Vind je het toch wat te duur? Kijk dan uit naar promo’s in de supermarkt: koop het deeg op het juiste moment en bewaar het in de diepvriezer. Zo blijft het twee à drie maanden goed.

Sofrito is dé Italiaanse basissaus, gemaakt van tomaten, ui en knoflook, die zachtjes gesmoord zijn in olijfolie. Je vindt ze kant-en-klaar in de supermarkt. Ook passata kan prima op pizza, maar is wat eenvoudiger van smaak.

bereiding
bereiding
  1. 1

    Haal de zuurdesemdeegbol uit de koelkast en laat hem 20 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. 2

    Spoel de venkel en snij de knol in fijne stukken. Hou wat van het venkelloof apart voor de afwerking.

  3. 3

    Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het pizzadeeg uit met een deegrol. Leg het uitgerolde deeg op een bakplaat met bakpapier.

  4. 4

    Lepel er wat van de sofrito of passata op en verdeel er de venkel over. Duw het vlees uit het venkelworstje er in balletjes uit en verdeel ze over de pizza. Lepel er wat ricotta tussen. Kruid met peper, zout, de oregano en de venkelzaadjes.

  5. 5

    Bak de pizza zo’n 20 minuten in de oven en werk hem eventueel nog af met de olijfolie en het venkelloof.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zuurdesempizza met venkel, ricotta en venkelworst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!