Recept

Penne met venkelworstjes en geroosterde venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In plaats van dille kun je ook het venkelgroen gebruiken om dit gerechtje af te werken. Het heeft ook een anijsachtige smaak, maar lijkt soms eerder blauwig, terwijl dille frisgroen is.

bereiding
  1. 1

    Maak de venkel schoon en snij hem in partjes. Bak de worstjes in 5 minuten goudbruin in een pan met een beetje olijfolie en haal ze er dan uit. Doe opnieuw wat olijfolie in dezelfde pan en bak de venkelpartjes 2,5 minuten op elke snijkant.

  2. 2

    Doe de worsten weer in de pan en doe er ook de venkelzaadjes, de geplette peperbolletjes en nog 2 eetlepels olijfolie bij. Blus de pan met de kippenbouillon en schraap de aanbaksels op de bodem los. Kruid alles met peper en zout.

  3. 3

    Kook ondertussen de penne gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en voeg hem toe aan de pan met de worsten. Laat alles even weer goed warm worden.

  4. 4

    Snij de citroen in partjes. Verdeel de pasta met de worsten, de venkelpartjes en de saus over een serveerschaal en werk hem af met de dille, de extra roze peperbolletjes en de extra venkelzaadjes. Serveer de pasta met de partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Penne met venkelworstjes en geroosterde venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!