Mexicaanse avocado-maïssalade
bereiding
-
1
Verhit een grillpan of BBQ. Pel de rode ui, snij hem in 8 partjes en borstel die in met olijfolie. Borstel ook de maïskolven in met wat olijfolie en bak ze op de grill tot ze mooi kleuren. Leg ook de rode ui even op de grill.
-
2
Spoel de pruimtomaten en snij ze in partjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snij het vruchtvlees in grove stukken. Besprenkel ze met het sap van ½ limoen. Spoel de zwarte bonen en laat ze uitlekken.
-
3
Leg de tomaten- en avocadostuk-ken in een schaal. Snij de gegrilde maïs in grove stukken en leg ze samen met de rode ui-partjes op de salade.
-
4
Maak de vinaigrette. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn zonder de zaadjes. Meng 4 eetlepels olie met 2 eetlepels limoensap en de chilipeper en kruid de vinaigrette met peper en zout.
-
5
Sprenkel de vinaigrette over de salade. Strooi er de zwarte bonen en de koriander over. Geef er de resterende limoen in partjes bij.