Recept

Spinazie-aardappel-bloemkoolsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een aardappelsalade met een Midden-Oosterse twist... heerlijk bij de BBQ!

Geen fan van koriander? Vervang die dan door munt of bladpeterselie. Kies steeds voor tahin van goede kwaliteit voor deze heerlijke dressing.

bereiding
  1. 1

    Maak de dressing. Snipper de bladpeterselie fijn. Pel en pers de knoflook. Meng de tahin met de bladpeterselie, de knoflook, het citroensap, de ahornsiroop en een klein beetje water tot een glad sausje. Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Spoel de aardappelen, maar schil ze niet. Snij ze in stukjes. Kook de aardappelen 7 minuten in lichtgezouten water met een scheutje azijn. Giet ze af en laat ze afkoelen. Verdeel de bloemkool in hapklare roosjes en blancheer ze kort in lichtgezouten water tot ze beetgaar zijn. Spoel ze onder koud water en laat ze afkoelen.

  3. 3

    Spoel en droog de spinazie. Meng de bloemkool met de aardappelen en de jonge spinazie. Roer er de tahindressing door.

  4. 4

    Werk de salade af met de granaatappelpitjes, de sesamzaadjes en de blaadjes koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spinazie-aardappel-bloemkoolsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!