Tiramisu met oreokoekjes en chocoladeroom
bereiding
-
1
Maak de chocoladeroom. Klop de slagroom stijf met de suiker en het cacao-poeder. Doe de room in een spuitzak en bewaar hem in de koelkast.
-
2
Maak dan de vanilleroom. Schraap de vanillezaadjes uit het vanillestokje. Voeg ze samen met de suiker toe aan de slagroom en klop de room stijf. Klop de mascarpone luchtig en meng ’m voorzichtig onder de vanilleroom.
-
3
Doe de koffie met 1 eetlepel cacaopoeder en 40 milliliter warm water in een diep bord en roer ze samen los. Wentel de oreokoekjes kort door dit mengsel en leg ze op de bodem van de schaal. Lepel er een laagje vanille-room op. Herhaal deze lagen. Eindig met toefjes chocoladeroom
-
4
Meng de rest van het cacaopoeder met de poedersuiker en strooi het mengsel over de chocoladeroom. Laat de tiramisu minstens 4 uur op-stijven in de koelkast.