Recept

Tiramisu-cheesecake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De Italiaanse dessertklassieker in cheesecake-versie... beter wordt het niet!

• Gebruik een springvorm en bedek de bodem met bakpapier om de taart makkelijker te ontvormen. 

• Kies voor de bodem een koekje dat je lekker vindt: ook oreokoekjes, digestivekoekjes of speculaasjes passen perfect in deze taart.

• Wentel de koekjes snel door de koffie: je wilt namelijk niet dat ze tijdens het bakken vocht afgeven aan de kaascrème en de vulling hierdoor niet mooi bakt.

• Deze taart moet je net als tiramisu een dag op voorhand maken en een nacht laten rusten in de koelkast. De gebakken kaas zal nog iets vaster worden van structuur. 

• De afwerking doe je een uurtje op voorhand, zet de taart daarna opnieuw koel. Vlak voor het serveren kun je er nog extra chocoladeschilfers over strooien.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Maal de boudoirkoekjes voor de bodem fijn in de blender en meng er de gesmolten boter en het snuifje zout onder. Schep het mengsel in de met bakpapier beklede springvorm. Duw het goed aan met de bolle kant van een lepel en bak de bodem 10 minuten in de oven. Laat de bodem af­koelen, maar laat de oven aanstaan.

  2. 2

    Maak de vulling. Mix de mascarpone met de roomkaas, de eieren, de suiker en de vanillesuiker tot een smeuïge crème. Roer het maïszetmeel los met de room en schenk het mengsel bij de vulling. Mix alles nog eens goed door. Schenk de helft van de vulling op de koekjesbodem.

  3. 3

    Wentel de boudoirkoekjes snel door de koffie en leg ze op de kaasvulling, stort er de rest van de kaascrème op. Bak de taart 1 uur in de oven. Doe de ovendeur open en laat de taart volledig afkoelen voor je ze uit de oven neemt. Zet de taart nadien een nacht in de koelkast.

  4. 4

    Mix voor de afwerking de mascarpone met de espresso, de suiker en de vanillesuiker. Klop de room stijf en spatel hem onder de mascarpone-koffiecrème.

  5. 5

    Ontvorm de tiramisu-cheesecake en spatel er de mascarpone-koffiecrème op. Werk de taart af met cacao­poeder en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tiramisu-cheesecake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!