Recept

Tiramisutaartjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dé dessertklassieker in prachtige taartjes.

Toptip! 

Schenk een klein laagje van de mascarponecrème in elke serveerring op het bakpapier. Zo kun je de boudoirkoekjes makkelijker tegen de rand zetten.

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter. Mix 70 gram van de boudoirkoekjes fijn en meng er de boter onder. Zet de serveerringen op een plaat met bakpapier en lepel in elke serveerring een laagje van 5 millimeter van het koekjes-botermengsel. Duw het mengsel goed aan en zet de plaat in de koelkast.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop het eiwit stijf en klop de dooiers luchtig met de suiker. Voeg de mascarpone toe aan het eidooier-suikermengsel en meng goed. Week de gelatine in koud water. Warm de room op. Knijp de gelatine uit, meng hem onder de warme room en roer goed los. Giet de room bij het mascarponemengsel en meng goed. Voeg het stijfgeklopte eiwit toe aan het mengsel en meng voorzichtig.

  3. 3

    Meng het kopje espresso met de amaretto en giet het in een diep bord. Dop één zijde van een koekje in het koffiemengsel en zet het koekje rechtop in de serveerring, met de vochtige kant naar binnen. Herhaal voor de volgende koekjes tot alle serveerringen een koekjesrand hebben.

  4. 4

    Giet een laagje van 3 à 4 centimeter mascarponecrème in elk vormpje. Meng het espressopoeder onder de rest van de mascarponecrème en verdeel die crème over de 4 vormpjes tot aan de bovenkant van de koekjes.

  5. 5

    Laat de tiramisu minstens 4 uur (tot een dag) opstijven in de koelkast. Bestrooi de taartjes voor het afwerken met cacaopoeder, werk ze eventueel af met koffieboontjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tiramisutaartjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!