Recept

Casaracce met chorizo, venkel, kerstomaatjes en romescodressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zonnige pastasalade. Tip: je kunt de chorizoworstjes vervangen door chipolata of merguez.

bereiding
  1. 1

    Kook de casarecce beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel hem onder koud water. Laat hem uitlekken en afkoelen.

  2. 2

    Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de chorizoworstjes 8 minuten. Schep de worstjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Maak de dressing. Pel en pers de knoflook. Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin. Doe de geroosterde amandelen samen met de geroosterde rode paprika’s, de knoflook, de tomatenpuree, de rodewijnazijn en de olijfolie in een blender en mix glad. Kruid de dressing met peper en zout.

  4. 4

    Spoel en halveer de tomaatjes. Maak de venkel schoon en snij hem met een mandoline in flinterdunne plakjes. Meng de venkel, de kerstomaatjes en de blaadjes dragon onder de casarecce.

  5. 5

    Giet de romescodressing op een schaal en schik de pasta met de groenten erbovenop. Snij de chorizoworstjes doormidden en schik ze op de pastasalade. Werk de salade af met de bladpeterselie en nog wat extra peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Casaracce met chorizo, venkel, kerstomaatjes en romescodressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!