Risotto met chorizo
bereiding
-
1
Snij de chorizo in plakjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Bak de chorizo krokant in een pan zonder vetstof. Haal de chorizo dan uit de pan.
-
2
Voeg de sjalot en de knoflook toe en roer om. Voeg dan de rijst en de olijfolie toe en roer tot de rijstkorrels glazig zijn van de olijfolie.
-
3
Blus met de witte wijn en roer verder. Voeg de bouillon en de saffraan toe en laat alles afgedekt op een zacht vuur 20 minuten garen tot de rijst al dente is. Roer regelmatig om. Roer er daarna de tomatenblokjes uit blik, de peterselie en de geraspte parmezaan door.
-
4
Serveer de risotto met de krokant gebakken chorizo, de parmezaanschilfers en de veldsla.
Ingrediënten voor
4 personen- chorizoworst (zachte)250 g
- risottorijst (bijv. arborio)200 g
- sjalot1
- knoflook1 teentje
- peterselie (gehakt)2 el
- veldsla (voor de afwerking)1 handje
- tomatenblokjes (blik)400 g
- geraspte parmezaan50 g
- parmezaankrullen (voor de afwerking)50 g
- witte wijn200 ml
- kippenbouillon800 ml
- saffraandraadjes (enkele)
- olijfolie2 el