Recept

Risotto met chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De lekkerste risotto laat je - eenmaal van het fornuis - nog enkele minuten afgedekt rusten. De smaken zullen zich dan extra goed vermengen. Als je nog een klontje boter toevoegt, wordt de risotto extra romig.

bereiding
  1. 1

    Snij de chorizo in plakjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Bak de chorizo krokant in een pan zonder vetstof. Haal de chorizo dan uit de pan.

  2. 2

    Voeg de sjalot en de knoflook toe en roer om. Voeg dan de rijst en de olijfolie toe en roer tot de rijstkorrels glazig zijn van de olijfolie.

  3. 3

    Blus met de witte wijn en roer verder. Voeg de bouillon en de saffraan toe en laat alles afgedekt op een zacht vuur 20 minuten garen tot de rijst al dente is. Roer regelmatig om. Roer er daarna de tomatenblokjes uit blik, de peterselie en de geraspte parmezaan door.

  4. 4

    Serveer de risotto met de krokant gebakken chorizo, de parmezaanschilfers en de veldsla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met chorizo

Ingrediënten voor

4 personen
  • chorizoworst (zachte)250 g
  • risottorijst (bijv. arborio)200 g
  • sjalot1
  • knoflook1 teentje
  • peterselie (gehakt)2 el
  • veldsla (voor de afwerking)1 handje
  • tomatenblokjes (blik)400 g
  • geraspte parmezaan50 g
  • parmezaankrullen (voor de afwerking)50 g
  • witte wijn200 ml
  • kippenbouillon800 ml
  • saffraandraadjes (enkele)
  • olijfolie2 el

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!