Recept

Vogelnestjes met pittige tomatensaus en slapuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kidsproof gerecht van Libelle Lekker-chef Natalie.

Natalie tipt: “Wist je dat de steeltjes van zachte groene kruiden zoals basilicum, peterselie en koriander perfect eetbaar zijn? Je kunt ze gewoon snipperen en toevoegen aan de saus.”

bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak het chilipepertje schoon en snipper het fijn. Verhit olijfolie in een pot en fruit er de ui, de knoflook en de chilipeper in aan. Snipper zowel de blaadjes als de steeltjes van het basilicum fijn en voeg ze toe. Roer goed om en blus met de tomatenblokjes. Laat de saus op een zacht vuur pruttelen.

  2. 2

    Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snipper de peterselie en meng de helft samen met de mosterd en het paneermeel onder het gehakt. Kruid het gehaktmengsel met peper en zout.

  3. 3

    Maak de vogelnestjes. Rol 4 gehaktballen van ± 5 cm, maak er telkens een kuiltje in en leg er een hardgekookt ei in. Kneed het gehakt er opnieuw rond en maak er met natte handen een gladde, mooie bal van. Verhit boter in een pan en bak de vogelnestjes rondom goudbruin en krokant. Laat ze nog even meegaren in de tomatensaus.

  4. 4

    Spoel de ijsbergsla en snipper ze heel fijn. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en pureer ze met een klontje boter, een scheutje melk, de rest van de krulpeterselie, ¾ van de ijsbergsla, peper en zout.

  5. 5

    Halveer de vogelnestjes. Serveer ze met de puree, de saus en de rest van de ijsbergsla. Werk ze af met de extra peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vogelnestjes met pittige tomatensaus en slapuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!