Recept

Sticky varkenshaasspiesjes met meloensalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke BBQ-recept van Libelle Lekker-chef Natalie.

Natalie tipt: “Regel nummer 1 van een masterclass BBQ-­spiesjes: snij alle ingrediënten – of je nu kiest voor groenten, vis, vlees of kaas – in dezelfde grootte. Zo kun je de spiesjes goed omdraaien op het vuur en voorkom je dat er een van de ingrediënten nog niet gaar is, terwijl een ander ingrediënt is aangebrand.”

bereiding
  1. 1

    Neem het vlees op tijd uit de koelkast. Snij het varkenshaasje in blokjes. Schil de zoete aardappelen en snij ze in ongeveer even grote blokjes als het varkenshaasje. Kook de aardappelen 5 minuten in lichtgezouten water en giet ze af. Laat ze goed uitlekken.

  2. 2

    Meng de honing met het citroensap, de mosterd, de olijfolie, de gesnipperde salie, het gesnipperde basilicum, peper en zout. Lepel de helft over de zoete aardappelen, de andere helft over het vlees en laat beide 10 minuten marineren.

  3. 3

    Maak de salade. Maak de meloenen schoon en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in hapklare blokjes. Spoel en halveer de kers-tomaatjes. Pel de rode ui en snipper hem heel fijn. Snipper de munt en het basilicum. Hussel alles voorzichtig onder elkaar en breng de salade op smaak met peper, zout, een scheutje olijfolie en appelazijn.

  4. 4

    Prik de blokjes vlees afwisselend met de zoeteaardappelblokjes op spiesjes en gril ze in 8 à 10 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar op de BBQ. Bestrijk ze tijdens het bakken optioneel met de rest van de marinade en draai ze regelmatig om tot ze klaar zijn.

  5. 5

    Serveer de varkenshaasspiesjes met de meloensalade. Werk ze af met een takje rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sticky varkenshaasspiesjes met meloensalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!