Recept

Varkenshaasspiesjes met mangosalsa en harissasausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Door het te marineren krijgt het vlees extra smaak en wordt het nog malser. Let erop dat je de spiesjes niet té lang bakt. Het vlees mag best nog wat rosé zijn.

bereiding
  1. 1

    Meng de honing en het limoensap onder de ketjap en giet er een scheutje olijfolie bij. Snij het varkenshaasje in hapklare blokjes. Maak de paprika schoon en snij ze in reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in staafjes van 2 cm. Meng het vlees, de lente-ui en de paprika onder de marinade. Dek af en laat minstens 30 minuten marineren.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de saus. Pel en pers de knoflook. Meng de harissa, de knoflook en het limoensap onder de yoghurt. Kruid de saus met zout en zet ze koel.

  3. 3

    Maak de salsa. Schil de mango en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel en snipper de rode ui. Maak de chilipeper schoon en snij hem fijn. Meng de rode ui, de chilipeper, de munt en een scheutje olijfolie onder de mangoblokjes. Breng de salsa op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Prik afwisselend stukjes paprika, lente-ui en vlees op de spiesjes. Leg ze in een ovenschaal en gaar ze ongeveer 15 minuten in de oven. Keer ze halverwege om. Serveer de spiesjes met de mangosalsa en de harissasaus en werk ze nog af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasspiesjes met mangosalsa en harissasausje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!