Recept

Zeebaars met schelpjes en olijvendressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk visgerecht dat het ook goed doet op een buffet.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de citroen in dunne plakjes. Maak met een scherp mes enkele ondiepe inkepingen in de vis. Kruid de vis met peper en zout en vul de buikholte met de citroen, tijm en rozemarijn.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Snij de chilipeper in dunne ringen. Leg de schelpjes in een diepe ovenschaal. Voeg de knoflook, de chilipeper, de wijn, de bouillon en de boter toe en meng alles goed. Dek af met folie.

  3. 3

    Leg de vis in een andere ovenschaal, bedruppel ’m met olijfolie en dek af. Zet beide schalen 15 minuten in de oven. Verwijder de folie, leg de olijven bij de vis en zet nog 15 minuten in de oven. Verwijder ongeopende schelpen.

  4. 4

    Maak intussen de dressing. Hak de olijven en de pijnboompitten fijn, voeg het citroensap en de olijfolie toe en kruid met peper en zout.5 Leg de vis op een schaal en schep er de schelpjes met het kookvocht over. Werk af met de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeebaars met schelpjes en olijvendressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!