Parmentiersoep met zeebaars en schelpjes
bereiding
-
1
Maak de prijs schoon, pel de ui en snij beide grof. Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
2
Fruit de prei, ui en aardappelen tot de prei en ajuin glazig worden. Blus met de bouillon en laat de soep 20 minuten zacht sudderen.
-
3
Spoel de schelpen grondig. Pel en snipper de sjalot en de knofook. Fruit aan in boter en voeg de schelpjes toe. Zet het deksel op de pot en schud regelmatig met de pot, tot alle schelpjes open zijn. Haal de schelpjes uit het kookvocht. Zeef het kookvocht en voeg toe aan de soep.
-
4
Bak de zeebaars krokant in boter en olijfolie, eerst op de velkant. Leg er de lente-ui bij en bak even mee in de pan. Schroei het vel van de zeebaars en ook de lente-ui kort met een klein brandertje voor een krokant effect. Haal de vis en lente-ui uit de pan.
-
5
Verdeel de soep over voorverwarmde borden, leg er enkele schelpjes, een vis en een lente-uitje in. Werk af met dille.
-
6
Voeg de room toe aan de soep en breng op smaak met peper en zout. Mix de soep en giet ze door een zeef.