Recept

Shish kebab met flatbread

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Midden-Oosters smullen doe je zo! Perfect gerecht voor een zomers buffet.

Tip: de gekruide yoghurt van ons recept Gegrilde aubergines met yoghurt en salade van kerstomaatjes  past perfect bij deze shish kebab.

bereiding
  1. 1

    Maak de marinade. Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met de rodewijnazijn, het citroensap, de mosterd en de olie. Breng op smaak met de baharat, peper en zout.

  2. 2

    Snij het lamsvlees in blokjes van 3 op 3 centimeter. Meng ze onder de marinade en laat 30 minuten rusten.

  3. 3

    Snij de paprika’s ook in stukken van 3 op 3 centimeter. Pel de uien, snij ze in parten en maak de laagjes los. Rijg het vlees afwisselend met de paprika en de ui aan grote spiesen. Gril de spiesen een 10-tal minuten rondom goudbruin in een grillpan of op de BBQ.

  4. 4

    Snij de ijsbergsla fijn. Serveer de spiesen met het flatbread, de ijsbergsla en de partjes citroen. Werk ze af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Shish kebab met flatbread

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!