Korianderplatbrood met hummus en een topping van een zachtgekookt ei en gebakken koriander
bereiding
-
1
Snij de blaadjes van 1 bosje koriander fijn. Pureer ze glad met 200 milliliter water. Meng de bloem en de gist beetje bij beetje onder het korianderwater. Kneed het groene deeg 5 minuten tot het soepel en glad is.
-
2
Maak de hummus. Pers het sap uit de citroen. Pureer de kikkererwten met de tahin, het citroensap, ¼ teentje knoflook, wat zout en een scheutje ijskoud water (of 2 ijsklontjes als je die hebt). Laat de machine 10 minuten draaien tot je een zijdezachte hummus hebt. Proef af en toe en breng op smaak met eventueel extra zout, citroensap en tahin.
-
3
Kook de eieren in 5 à 6 minuten zacht. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
-
4
Snij het tweede bosje koriander grof. Pel de 3 teentjes knoflook en snij ze in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie en bak de koriander en de plakjes knoflook 2 à 3 minuten.
-
5
Verdeel het deeg in kleine bolletjes. Rol ze op een bebloemd werkblad dun uit. Verhit een droge koekenpan en bak het platbrood op hoog vuur 1 à 2 minuten per kant.
-
6
Verdeel de hummus over 4 kommen in een mooie cirkel en leg er een zachtgekookt ei in. Verdeel er de gebakken koriander en knoflook over. Bestrooi met het komijnpoeder en het paprikapoeder. Eet en ‘swipe’ met het groene platbrood.