Recept

Vegan broodje met krokante tofoe, komkommersalade en veganaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vegan én zomers, deze heerlijke broodjes.

Tip: voor de krokante tofoe krijg het beste resultaat als je werkt met extra stevige tofoe. Deze bevat weinig water, waardoor de plakken sneller krokant worden.

bereiding
  1. 1

    Maak de veganaise. Doe de sojamelk, de mosterd en de azijn in een beker en zet er de mixer in. Giet geleidelijk aan en al mixend de arachideolie in de beker tot je een romige mayonaise hebt. Voeg de basilicumblaadjes toe en mix samen fijn. Zet de veganaise koel.

  2. 2

    Pel de ui en snij hem in reepjes. Spoel de komkommer en snij er met een dunschiller lange repen van. Meng de komkommer met de rode ui, 1 eetlepel azijn, de suiker en 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet koel.

  3. 3

    Snij de tofoe in plakken en dep die goed droog met keukenpapier. Meng de plantaardige melk met de rest van de azijn. Meng het gerookt paprikapoeder en het knoflookpoeder onder de bloem en kruid het mengsel met peper en zout. Haal de plakken tofoe eerst door de bloem, dan door de plantaardige melk en tot slot door het broodkruim.

  4. 4

    Bak de plakken tofoe krokant in een laagje olie en bestrooi ze met een snuifje zout.

  5. 5

    Snij de broodjes open en bestrijk de onderkant met de veganaise. Beleg verder met de sla, de tofoe en de komkommersalade. Werk de broodjes af met extra basilicum en serveer ze met een limoenpartje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegan broodje met krokante tofoe, komkommersalade en veganaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!