Recept

Springrollglaasjes met pindasaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gezond aperitiefhapje van Karolien Olaerts.

Karolien: “Deze glaasjes houden vrij goed stand. Je kunt ze dus gerust een uurtje of twee vooraf maken. Hou enkel de avocado apart en voeg deze pas à la minute toe.”

Vegan? “Vervang de scampi’s door gebakken gemarineerde tofu, voor een vegan versie.”

bereiding
  1. 1

    Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.

  2. 2

    Bak de scampi’s enkele minuten aan beide zijden in een pan met de olijfolie, tot ze een goudbruin korstje hebben. Kruid ze met zwarte peper en fijn keukenzout.

  3. 3

    Spoel de tomaten, snij ze in kwarten en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snij ze in reepjes en schep ze om met de sojasaus.

  4. 4

    Spoel de komkommer, snij hem in de lengte in tweeën en schraap er de zaadlijsten uit. Snij hem vervolgens in blokjes. Spoel en droog de ijsbergsla en snij ze in reepjes.

  5. 5

    Hou enkele verse munt- en korianderblaadjes opzij voor de afwerking. Hak de rest fijn. Hak de pinda’s grof. Halveer de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in plakjes.

  6. 6

    Maak de pindasaus. Meng de pindakaas, de sojasaus, het limoensap, de gember en 1 eetlepel water in een kommetje met een vork. Het kan lijken dat het sausje schift, maar blijf stevig roeren, dan ontstaat er een gladde saus.

  7. 7

    Schep de noedels om met de sesamolie, de gehakte verse kruiden en een snuifje fijn keukenzout.

  8. 8

    Stel de hapjes samen. Schep wat pindasaus in de glazen. Schik hier sla en noedels op, gevolgd door komkommer en tomaat. Leg er 2 scampi’s en enkele plakjes avocado bij en werk af met de apart gehouden verse kruidenblaadjes en de pinda’s. Serveer de rest van de pindasaus er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Springrollglaasjes met pindasaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!