Recept

Crumble van perzik en nectarines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een makkelijk dessert voor véél volk.

Toptip!

Wentel de partjes nectarine en perzik even door wat bloem. Zo zakken ze tijdens het bakken niet naar de bodem.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak het cakebeslag. Smelt de boter. Meng de suiker met de eieren, meng er dan de gesmolten boter en ten slotte de zelfrijzende bloem onder. Meng tot een glad beslag.

  2. 2

    Maak de crumble. Meng het amandelmeel met de zelfrijzende bloem, de vanille-suiker en de zachte boter. Kneed met je handen tot een crumble.

  3. 3

    Spoel de perziken en de nectarines, verwijder de pitten en snij de vruchten in partjes.

  4. 4

    Vet een bakblik van 31 op 27 cm in met de extra boter en bestuif het met de extra bloem. Giet er het cakebeslag in. Leg er de partjes nectarine en perzik op en strooi er de crumble over. Bak de plaattaart zo’n 40 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Crumble van perzik en nectarines

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!