Recept

Natalies fattoush met aubergineschnitzels en gebakken pitabroodjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pluk de zon met dit heerlijke mediterrane recept à la Sandra Bekkari van Libelle Lekker Chef Nathalie.

“Een dressing of dip kan zó bepalend zijn. Dat geldt zeker voor deze heerlijke Midden-Oosterse fattoush, waarbij de groentjes een beetje verdrinken in die friszure dressing.”

Natalie: “Ook lekker met krokant gebakken halloumi in plaats van de aubergineschnitzel.”

Granaatappelmelasse is een friszure, stroperige smaakmaker die heerlijk is in verschillende Midden-Oosterse dressings. Je zou het kunnen vervangen door honing, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde. Je vindt granaatappelmelasse in de meeste grotere supermarkten en delicatessenzaken.

bereiding
  1. 1

    Start met de dressing. Pers het sap uit de citroen. Meng het sap met de rodewijnazijn, de olijfolie, de granaatappelmelasse, een snuifje sumak, peper en zout. Zet weg.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de trostomaatjes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie, kruid ze met peper en zout en zet ze 15 minuten in de oven tot ze beginnen te poffen.

  3. 3

    Maak de aubergineschnitzels. Doe de havermout in een kommetje en kruid ze met peper, zout en de ras el hanout. Doe de speltbloem in een ander kommetje. Klop de eieren los in een derde kommetje. Spoel de aubergine en snij ze in plakken. Wentel de aubergineplakken eerst door de speltbloem, dan door de losgeklopte eieren en ten slotte door de gekruide havermout. Verhit een bodempje arachideolie in een pan en bak de aubergineplakken langs beide kanten krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Snij de volkoren pitabroodjes in stukken en bak ze krokant in een bodempje olijfolie. Kruid ze met de za’atar en laat ze uitlekken op keukenpapier. Spoel de minikomkommers en snij ze in dunne schuine plakken. Klop de pitjes los uit de granaatappel.

  5. 5

    Maak een salade van de krokante pitabroodjes, de rucola, de dille, de munt, de komkommer en de granaatappelpitjes. Leg er de gepofte tomaatjes en de aubergineschnitzels bij en lepel er de dressing over. Werk ze af met de scheutjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Natalies fattoush met aubergineschnitzels en gebakken pitabroodjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!