Recept

Pad thai met courgette, wortel, gamba’s en pindadressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vervang de noedels in je klassieke pad thai door courgettelinten voor een extra portie groenten.

bereiding
  1. 1

    Marineer de gamba’s 1 uur in de koelkast in een mix van de olijfolie, limoensap en sojasaus.

  2. 2

    Maak courgetti van de courgettes en wortelen met behulp van een spiraalsnijder. Kook de sluimerwten heel kort in kokend gezouten water en laat schrikken onder koud stromend water.

  3. 3

    Schil en rasp de gember. Plet de knoflook en snij 'm heel fijn. Meng alle ingrediënten voor de pindadressing goed onder elkaar en zet aan de kant.

  4. 4

    Hak de koriander en peterselie grof. Snij de lente-ui fijn. Hak de geroosterde pindanoten grof.

  5. 5

    Verhit olie in een wok of ruime pan met antiaanbaklaag en bak de gamba’s afhankelijk van de grootte 3 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Meng alles in een grote schaal onder elkaar en werk af met de gamba’s, de geroosterde pinda's en de pindadressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pad thai met courgette, wortel, gamba’s en pindadressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!