Pad thai met courgette, wortel, gamba’s en pindadressing
bereiding
-
1
Marineer de gamba’s 1 uur in de koelkast in een mix van de olijfolie, limoensap en sojasaus.
-
2
Maak courgetti van de courgettes en wortelen met behulp van een spiraalsnijder. Kook de sluimerwten heel kort in kokend gezouten water en laat schrikken onder koud stromend water.
-
3
Schil en rasp de gember. Plet de knoflook en snij 'm heel fijn. Meng alle ingrediënten voor de pindadressing goed onder elkaar en zet aan de kant.
-
4
Hak de koriander en peterselie grof. Snij de lente-ui fijn. Hak de geroosterde pindanoten grof.
-
5
Verhit olie in een wok of ruime pan met antiaanbaklaag en bak de gamba’s afhankelijk van de grootte 3 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
6
Meng alles in een grote schaal onder elkaar en werk af met de gamba’s, de geroosterde pinda's en de pindadressing.