Recept

Zomerse traybake met gehakt-mozzarellaballetjes, paprika en noten-kruidencrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met dit zuiderse recept à la Sandra Bekkari van Libelle Lekker Chef Nathalie breng je de zon in je keuken.

Natalie tipt!

“Lekker dipje erbij? Wat dacht je van een klassieke groene tapenade of een lepeltje muhammara, een dip op basis van gegrilde paprika’s?”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Breng het gehakt op smaak met paprikapoeder en kippenkruiden. Maak er hapklare balletjes van en vul elk balletje met een mini-mozzarellaballetje. Rol het gehakt goed rond de mozzarella. Verhit olijfolie in een pan en korst de balletjes rondom. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Leg ze op een bakplaat.

  2. 2

    Maak de uien en de paprika’s schoon en snij ze in ringen. Mix de amandelen met de parmezaan, de peterselie, de tijm en 2 eetlepels olijfolie tot een crumble. Schep de paprika’s en de ui samen met de kruidencrumble mee met de balletjes op de bakplaat en bak ze nog 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Werk de balletjes af met de groene kruiden naar keuze en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zomerse traybake met gehakt-mozzarellaballetjes, paprika en noten-kruidencrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!