Recept

Salade met meloen, manchego en gamba‘s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Toptip! 

Leg de meloen op voorhand in de koelkast, zo blijft je salade lekker lang fris.

bereiding
  1. 1

    Halveer de meloen en haal er de pitjes uit. Pel en snipper de sjalot. Snipper het basilicum. Pers het sap uit de limoen. Haal met een parisiennelepel bolletjes uit 1 meloenhelft.

  2. 2

    Meng de meloenballetjes met het limoensap, het basilicum, de sjalot en de honing. Snij de manchego in plakjes.

  3. 3

    Schil de andere helft van de meloen en snij het vruchtvlees in plakken van 5 mm dikte. Wrijf ze in met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gril ze kort op een hete grill.

  4. 4

    Pel en pers de knoflook. Meng de gamba’s met de knoflook, de chilivlokken en een snuifje zout. Gril ze ook kort op de hete grill.

  5. 5

    Maak een salade van de rucola, de meloenbolletjes en de marinade van de meloen. Verdeel er de gamba’s, de gegrilde plakjes meloen en de manchego over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met meloen, manchego en gamba‘s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!