Salade met meloen, manchego en gamba‘s
bereiding
-
1
Halveer de meloen en haal er de pitjes uit. Pel en snipper de sjalot. Snipper het basilicum. Pers het sap uit de limoen. Haal met een parisiennelepel bolletjes uit 1 meloenhelft.
-
2
Meng de meloenballetjes met het limoensap, het basilicum, de sjalot en de honing. Snij de manchego in plakjes.
-
3
Schil de andere helft van de meloen en snij het vruchtvlees in plakken van 5 mm dikte. Wrijf ze in met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gril ze kort op een hete grill.
-
4
Pel en pers de knoflook. Meng de gamba’s met de knoflook, de chilivlokken en een snuifje zout. Gril ze ook kort op de hete grill.
-
5
Maak een salade van de rucola, de meloenbolletjes en de marinade van de meloen. Verdeel er de gamba’s, de gegrilde plakjes meloen en de manchego over.