Recept

Auberginerolletjes met vijgenjam en schapenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke tapa à la Sandra Bekkari!

Geen fan van aubergines? Vervang ze dan door gegrilde courgette.

bereiding
bereiding
  1. 1

    Spoel de aubergines en snij ze in fijne plakjes van 3 mm. Besprenkel ze met zout en laat ze even rusten.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Pers het sap uit de citroen. Meng de knoflook, het citroensap en de oregano met 3 eetlepels olijfolie.

  3. 3

    Wrijf het vrijgekomen vocht weg van de aubergines. Besprenkel de aubergineplakjes met de kruidenolie. Gril ze gaar en laat ze even afkoelen.

  4. 4

    Leg onderaan op elk plakje aubergine een beetje schapenkaas, 1 koffielepel vijgenjam en 1 blaadje basilicum. Rol de plakjes op en maak ze eventueel vast met een prikkertje. Verdeel de rucola over een bord en leg er de rolletjes op. Zet ze tot het serveren in de koelkast en werk ze net voor het serveren af met de extra takjes basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Auberginerolletjes met vijgenjam en schapenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!