Recept

Huevos estrellados

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eitjes als hapje? Ja, hoor, deze huevos estrellados zijn een tapasklassieker!

bereiding
  1. 1

    Spoel de krieltjes en snij ze in plakjes van 5 mm. Pel de ui en snij hem in reepjes. Pel en pers de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snij ze in stukken of reepjes.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en stoof de aardappelplakjes en de ui zacht. Kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Haal de krieltjes en de ui uit de pan. Verhoog het vuur en bak de pepertjes en de paprika’s kort goudbruin. Kruid ze met een snuifje zout.

  4. 4

    Voeg de knoflook, de hamreepjes, de gebakken ui en aardappelen toe. Breek 1 voor 1 de eieren boven de pan, laat ze enkele minuten garen en roer voorzichtig kort om. Laat ze zeker niet te lang garen. Serveer het groente-eipannetje meteen, eventueel nog met extra plakjes ham.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Huevos estrellados

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!