Recept

De ultieme crema catalana

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De Spaanse versie van crème brûlée, met een heerlijk vleugje citrus.

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van de sinaasappel en de citroen. Doe de melk, de sinaasappelschil, de citroenschil en het kaneelstokje in een pan. Snij het vanillestokje in de lengte door­midden, schraap er het merg uit en voeg het merg en het stokje toe aan de melk. Breng de melk zacht aan de kook. Haal ze van het vuur en laat ze 15 minuten trekken.

  2. 2

    Klop intussen de eidooiers met de suiker en het maïszetmeel bleek en romig.

  3. 3

    Giet de melk door een zeef en gooi wat achterblijft weg. Doe de melk terug in de pan en zet die op een middelhoog vuur.

  4. 4

    Vlak voor de melk het kookpunt bereikt, voeg je langzaam het eimengsel toe, terwijl je continu klopt. Klop ongeveer 7 minuten, of tot het mengsel indikt. Haal het van het vuur en giet het in de schaaltjes.

  5. 5

    Bedek elke portie met wat vetvrij papier om velvorming te voorkomen en laat ze afkoelen voor je ze in de koelkast zet.

  6. 6

    Verwijder voor het serveren het bakpapier. Strooi 1 eetlepel suiker over elke crema en karamelliseer de suiker met een brander. Je kunt de gesuikerde crema’s ook een paar minuten onder de voorverwarmde ovengrill zetten, tot de suiker donkerbruin kleurt. Laat de suiker uitharden en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

De ultieme crema catalana

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!