Pastasalade met spitskool en vegan kipstukjes
bereiding
-
1
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur intussen de grootste plantaardige kipstukjes in tweeën. Spoel de kikkererwten, stort ze op een schone doek en wrijf ze droog. Verwijder de vliesjes die hierbij loskomen.
-
2
Verwarm de olie in een grote pan. Voeg de kikkererwten en de plantaardige kipstukjes toe en bestrooi ze met de specerijen. Kruid ze met fijn keukenzout en versgemalen zwarte peper. Draai de plantaardige kipstukjes om wanneer ze een korstje hebben en bak ze ook op de andere kant. Schud de pan goed op zodat alle kruiden mooi verdeeld worden.
-
3
Maak de dressing. Doe alle ingrediënten in een minifood-processor en mix ze tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met fijn keukenzout en versgemalen zwarte peper.
-
4
Maak de spitskool schoon en snij ze flinterdun (bij voorkeur met een mandoline of foodprocessor). Stort ze in een grote kom en schenk de dressing eroverheen.
-
5
Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Stort de pasta bij de kool en schep meteen alles om. (De warme pasta zal de smaken van de vinaigrette extra goed opnemen.)
-
6
Maak de radijzen schoon en snij ze in vieren. Hak de bieslook fijn. Schep beide door de pasta met de spitskool. Halveer de avocado en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in plakjes. Stort de kikkererwten, de plantaardige kipstukjes en de rucola bij de salade. Voeg de avocado toe en schep voorzichtig om. Serveer!