Pinsa met gehakt, spinazie en feta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eidooier los met een klein scheutje water. Bestrijk er de bovenkant van de pinsabodems mee en bestrooi ze met de sesamzaadjes. Leg de bodems op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven.
-
2
Pel en snipper intussen de sjalotten. Pel en pers de knoflook. Bak de sjalot samen met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat ze rustig ontdooien en opwarmen. Kruid de groenten met de nootmuskaat, peper en zout. Bak ondertussen het gehakt rul in een droge koekenpan. Kruid het met de chilivlokken, het komijnpoeder, peper en zout.
-
3
Pel de rode ui en snij hem in ringen. Verdeel de spinazie en het gehakt over de warme pinsabodems. Brokkel er de feta over en werk ze af met de rode ui en de munt. Bedruppel ze met wat olijfolie en serveer meteen.