Recept

Gevulde aubergines met appeltzatziki​

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke aubergines mét een verrassende versie van tzatziki erbij!

Redactrice Natalie tipt: “Lamsgehakt is heerlijk in combinatie met gedroogd fruit zoals vijgen, abrikozen of rozijntjes. Het maakt de smaak iets minder wrang, waardoor je sneller kinderen zult overtuigen om er eens van te proeven. Je kunt natuurlijk ook gewoon gemengd gehakt gebruiken.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Halveer de aubergines en lepel het vruchtvlees eruit. Pel en pers de knoflook en fruit ze samen met het auberginevruchtvlees in een beetje olijfolie. Kruid het mengsel met de oregano, peper en zout. Snij de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.

  2. 2

    Meng de gestoofde aubergine met het gehakt. Meng er de pijnboompitten en de abrikozen onder en breng het mengsel op smaak met peper, zout en de kaneel. Vul de aubergines met het gehaktmengsel en besprenkel ze met olijfolie. Bak ze 20 à 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak intussen de tzatziki. Spoel de appel en snij hem in fijne plakjes. Hou enkele plakjes apart voor de afwerking. Snipper de dille en de munt. Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook, de kruiden en de appel onder de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met citroensap, peper en zout.

  4. 4

    Maak ook de salade. Spoel en halveer de tomaatjes. Spoel de komkommer en snij hem in plakjes. Pel de rode ui en snij hem in ringen. Meng de tomaatjes, de komkommer, de ui en de olijven onder elkaar en meng er wat olijfolie onder. Kruid de salade met peper en zout.

  5. 5

    Haal de gevulde aubergines uit de oven en verbrokkel er de feta over. Geef er de salade en de appeltzatziki bij. Werk de tzatziki af met de apart gehouden plakjes appel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde aubergines met appeltzatziki​

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!