Recept

Citroencake met mascarponecrème en bessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte showstopper, deze taart!

Makkelijk: voor de bessensaus kun je ook blauwe bessen uit de diepvries gebruiken. Die hoef je niet eens op voorhand te ontdooien.

bereiding
  1. 1

    Maak de bessensaus. Breng de blauwe bessen met het citroensap en de honing aan de kook. Laat pruttelen tot de bessen openspringen. Laat de saus afkoelen.

  2. 2

    Maak de citroencrème. Meng de eidooiers met de suiker, de geraspte citroenschil en het citroensap en verwarm het mengsel al kloppend au bain-marie. Blijf kloppen tot het ­mengsel begint in te dikken. Zet het vuur uit, voeg de boter toer en roer tot die gesmolten is. Dek de crème af met vershoudfolie en laat ze afkoelen in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een springvorm van 20 cm diameter eb bekleed hem met bakpapier. Maak het cakebeslag. Meng de bloem met het zout, de suiker, de geraspte citroenschil en het bakpoeder.

  4. 4

    Meng in een andere kom de eieren met de yoghurt en de olijfolie tot een glad mengsel. Spatel de droge ingrediënten onder de natte ingrediënten en meng goed. Giet het beslag in de springvorm en bak de cake ongeveer 50 minuten in de oven. Laat de cake na het bakken in de vorm afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Maak de mascarponecrème. Mix de eidooiers romig met de suiker. Mix de mascarpone er in delen onder. Klop de room stijf en spatel ook die onder de crème. Dek de crème af met ­vershoudfolie en zet ze koel weg.

  6. 6

    Haal de cake uit de vorm. Snij een dunne laag van de bovenkant weg zodat die mooi recht is. Snij de cake doormidden. Leg de onderkant van de cake op een mooie plateau. Verdeel er de ­citroencrème, de helft van de mascarpone­crème en de helft van de bessensaus over. Leg er de helft van de bramen op.

  7. 7

    Leg de andere helft van de cake erbovenop en verdeel er de rest van de mascarponecrème, de bessensaus en de bramen over. Werk de cake af met de tijmbloempjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroencake met mascarponecrème en bessen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!