Recept

Farfalle met amandelpesto, mozzarella, zongedroogde tomaten en olijven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De favoriete pastasalade van Jeroen Meus: “Niet alleen een hippe lunchom mee te nemen, deze salade is ook heerlijk om bij de BBQ te serveren.”

bereiding
  1. 1

    Kook de farfalle gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de zongedroogde tomaten en de gegrilde artisjokken in stukken. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Rooster de amandelen en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Doe de geroosterde amandelen in de blender. Pluk de blaadjes van het basilicum en de peterselie. Doe ze ook in de blender. Voeg er de gepelde knoflook en de in stukjes gesneden manchego aan toe. Giet er de olijfolie bij en mix tot een pesto. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  3. 3

    Giet de pasta af en koel hem onder koud stromend water. Laat hem uitlekken in een vergiet. Meng de pasta met de pesto, de zongedroogde tomaten en de artisjokken. Doe er de olijven en mozzarella bij. Breng de pasta op smaak met peper en zout. Werk hem af met de rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Farfalle met amandelpesto, mozzarella, zongedroogde tomaten en olijven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!