Recept

Geprakte aardappelen met uiensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Chef eindredactie Evi kookt uit de voorraadkast: “Dit eenvoudige, maar smakelijke gerecht maakte mijn grootmoeder altijd als ze niks in huis had. Mijn moeder nam de traditie over en ik doe het op mijn beurt niet anders. Echte kempenkost waar mijn zonen dol op zijn! Mijn grootmoeder at er corned beef bij, maar wij eten het met spek dat ook standaard in onze koelkost ligt. Een restje vlees of vis van de dag ervoor kan ook.”

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en snipper ze fijn. Bak ze in een klont boter in een steelpannetje tot ze zacht zijn. Voeg de melk toe tot de uien goed onder staan, breng op smaak met een beetje mosterd, nootmuskaat, peper en zout en laat het 10 minuten sudderen.

  2. 2

    Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze in gezouten water gaar. Giet ze vervolgens af en laat ze goed uitstomen. Bak het spek in boter krokant of snij het corned beef in plakjes en bak ze in wat boter even aan.

  3. 3

    Schep de aardappelen op de borden en prak ze grof met een vork. Giet er de warme uiensaus over, leg er een plakje vlees op en serveer meteen. Werk eventueel af met wat kruiden uit de tuin of op de vensterbank.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geprakte aardappelen met uiensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!